Activiteiten

Opening Sitching Saraswati Aangan

Moeder- en vaderdag concert 2019

Viering 50 jaar Arya Samaj in Nederland

Busreis Antwerpen 28 juli 2019

 Een dagje Antwerpen om nooit te vergeten

Een groep, vooral vrouwen en mannen van middelbare leeftijd (en ouder), stond al rond 8 uur gereed bij de Gouden Wok in het Zuiderpark. 

Totaal waren we met 63 personen . Klaar voor de eerste familiebustocht van Stichting Saraswati Aangan naar Antwerpen. Een super-de-luxe dubbeldekker was gereserveerd en allerlei hapjes en drankjes voor onderweg werden aan boord ingeladen door Pan en Radj. Rob deed zijn uiterste best om zorgvuldig alle muziekinstrumenten voor onderweg in te laden want ja, dit mag natuurlijk niet ontbreken als onze eigen topzangeres Vidhya en andere groepsleden aanwezig zijn ergens.

 

Direct nadat de welkomstboodschap werd gedaan door onze voorzitter Vidhya gaf Lucia een inleiding over de stad Antwerpen. Er werd een heerlijk warm kopje koffie/thee geserveerd gevolgd door twee warme, homemade barras met Chutney van Mina Ghoerbien, onze lieve secretaris. Een muzikale trip met ook Jokes van Rob bracht ons al gauw in Antwerpen. Op het theaterplein vlak bij de Vogelenmarkt werden we uitgezet met een flesje water voor onderweg. De aanhoudende regen kon de pret niet bederven want de sfeer zat er goed in. Een mooie ontspannen dag waarbij onze gevederde vrienden (kippen, cavia’s, vogels en konijnen) niet ontbraken op de markt. Nee niemand heeft moergas gekocht maar er is wel genoten van het aanblik. Ook van de heerlijke pannenkoeken, Belgisch patat of ander lekkers heeft iedereen genoten op zijn/haar eigen manier. De mooie gebouwen en leuke winkels die de stad te bieden heeft heeft een ieder gefascineerd. Veel lol en vooral de verbinding met elkaar was prima. De terugweg was een groot feest in de bus. Lachen, gieren en genieten van muziek. Heerlijke hapjes wederom maakten de sfeer compleet en zeer aangenaam. Lof voor een ieder, want met elkaar genoten van een zeer geslaagde dag. Direct kwam de vraag ‘wat is de volgende reis’? Welnu gepland staat Brussel op 25 aug

 

Busreis Brussel 25 aug 2019

 “Een duik in de Belgische cultuur”

De weergoden hadden goede zin en dat was te merken aan de sfeer gedurende de hele dag in de groep van 61 personen waar Saraswati Aangan mee op pad was. Een prachtige splinternieuwe bus stond tot onze beschikking met comfortabele stoelen.

Uiteraard werd de dag gestart met een goed kop koffie/thee en een heerlijk belegd broodje aangeboden door SSA. Voor elk wat wils. Een flesje water daarbij ontbrak ook niet natuurlijk evenals reepjes Mars voor wat extra energie.

Muziek en Jokes onderweg zorgden ook voor dat de tijd snel verstreek.

Eerst langs het Atomium met z’n allen, gigantisch bouwwerk in het Heizelpark dat ontworpen is in 1958 door André Waterkeyn voor de wereldtentoonstelling. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot.Een bouwwerk van 102.705 meter hoog bestaande uit 9 bollen die elk weer 29 meter van elkaar staan.  Iedere bol heeft een diameter van 18 meter en is via lift en/of roltrap te bereiken. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en verder. Zelf was ik er nooit geweest dus keek mijn ogen uit, prachtig gewoon. Veel foto’s werden er gemaakt en door onze eigen fotograaf werd de groepsfoto geschoten. Prachtige beelden die de website zullen sieren denk ik.

Vervolgens reden we na anderhalf uur richting Camelot, een outlet in de buitenwijk van Brussel. Mooie spullen, echter wel aan de prijzige kant en een vrij klein winkelcentrum waar je gauw doorheen was. Ter plekke werd besloten om plan B samen te stellen en in werking te laten treden. Met z’n allen richting outlet Rosada in Roosendaal. Maar eerst een lekker koud blikje drinken en heerlijk bakje ghoegri uit eigen SSA-keuken.

En ja hoor…..we gingen los met z’n allen op het terrein van Rosada. Flink wat tassen werden de bus ingedragen en blije gezichten, vooral van de dames. Ook kon een iedere lekker lunchen tegen een betaalbare prijs. Zelf had ik tonijnpizza van goede smaak.

In de bus terug naar Den haag was er gezellige muziek en een spannende bingo met 20kg zak Basmatirijst als hoofdprijs (gesponsord door apotheek Sahodrie). Wederom werden  lekkere drankjes en hapjes geserveerd. Er werd veel gelachen, er was dankbaarheid en waardering naar de Stichting toe van de deelnemers van deze prachtige bustocht Brussel.

Met dank aan het bestuur en alle vrijwilligers van Saraswati Aangan en mede mogelijk gemaakt door sponsoren.

Auteur: L.Baboelal-Thakoer

28 aug ‘19